Gröna Lund idag!


1,5 vecka kvar


Sen drar jag äntligen från den här hålan, fyfan så gött!

Woop woop


Orkar inte spegelvända bilden rätt.

30 STM

Någon jävel är fan skyldig att ringa mig på torsdag någon gång mellan 19-20.30!


Djulö beach

Drar ner till Djulö med Julia och VP en fin dag som denna. Idag är jag på lite bättre humör tack vare en "fin" väckning, thanks A! 4 av mina andra vänner har också åkt iväg till P&L nu, hoppas ni får en riktigt kul och full vecka! :)


.0rkfm+40rmfd

Livet suger för jävla hårt just denna söndag. Jag har inga hörlurar till min iPhone, jag ska inte på P&L, jag har ingen att umgås med, jag har inga pengar, jag har inte körkort, jag är inte 18 år, jag har blivit totalt jävla förudmjukad idag, jag lyckades fastna med håret i min onepiece så jag var tvungen att slita av det mer eller mindre , jag hittar ingen ny bra musik att lyssna på, jag har ingen alkohol och jag har varit förkyld i över en månad.

Jag hatar livet och livet hatar mig.

Några av alla de bilder som togs i fredags


Viktoria, Kajsa, Haza och Andrea.

Kajsa, jag och Haza

Kajsa, jag och Haza.

People

Maaaat!

Emma, Julia och Andrea

Saara, Haza och Emma.

Jacob, Pierre och Oskar

Jacob.

Richard och jag, sådär lagom sliten efter ett x antal timmars krökande.

Karl och jag, sliten här med.

Adrian och Julia.

Bury me

Godkväll bloggen!

Hade en riktigt trevlig kväll igår, dock var det riktigt synd att det regnade. Men fick i alla fall låna ett paraply och jacka av Julia när jag skulle gå hem inatt. Så jag slapp bli blöt i alla fall. Lämnade även kvar min kamera hos Julia, så kan tyvärr inte visa er några bilder från igår som blev tagna.

Blev egentligen erbjuden att åka ut till Brevens? eller vad det nu hette ikväll. Tackade dock nej. Tror inte jag hade orkat dra mig ut dit, hade endast stått och halvsovit ändå. Så nu har jag idag legat och sovit i princip hela dagen, tills nu. Så nu är jag pigg istället. Så lär väl bli svårt att somna inatt. Så får väl försöka hitta någon bra rulle att ladda ner.

Aja, hoppas ni hade en bra Midsommar i alla fall!


Glad MidsommarEn bild från förra årets Midsommar, en dag jag helt klart kommer minnas länge. Kommer ta med mig kameran idag, så imorgon bjuds det på nya bilder.
Aja, vädret är ju inte på topp tyvärr men vi får göra det bästa utav det ändå. Aja, Glad Midsommar på er!

Hela och fina

Vet inte om jag nämt att mina ray-ban glasögon hade råkat böjt sig förra veckan, ett tips låna aldrig ut dem till någon! Gick i alla fall ner till synsam för att lämna in de på lagning, trodde jag skulle få vänta en vecka innan jag skulle få tillbaks dem och få en stor summa att betala. Istället blev de klara på mindre än fem minuter och jag (pappa) behövde inte punga ut en enda krona.
Det som suger mest med att inte...

....åka till Peace and Love, är att jag gärna hade velat se 30 Seconds To Mars. Hade varit rätt grymt att få se dem spela Kings and Queens. Buhuu! Dock ska jag väl vara jävligt tacksam att jag ska åka till New York, som är min 18års present, så ska nog egentligen inte klaga.


23 juni 2011, design

Hej bloggen!

Har suttit nästan hela dagen med Olivias och Julias bloggdesign, till deras företag secondhandpeople. De fick själva bestämma hur den skulle se ut. Vi ska så småning om också fixa en riktig header. Ska agera lite fotograf snart igen med andra ord.

Klicka här för att komma till deras blogg.


Titta vad som kom hem idag

Jag som trodde jag skulle få den om ca 2-3 veckor, men jag behövde bara vänta en vecka. Bra jobbat OnePiece! Sen kom även min klänning från H&M idag med, det går bra nu. Den kommer bli min Midsommars-klänning. Perf!


22 juni onsdag

Godmorgon bloggen!

Har varit vaken sen ungefär halv nio, vet inte varför jag inte sover längre på mornarna. Men jag lägger mig nu oftast vid 00-01. Så uppenbarligen behöver inte min kropp mer sömn? Konstigt, men jag missar inte halva dagen på så sätt i alla fall och det är ju bra. Folk verkar fortfarande undra vad jag jobbat med dessa fyra dagar. Så ska försöka förklara det en gång till.

Sveriges olympiska kommité anordnar dagar som kallas "Olympic Day", lite överallt i Sverige. Där barn får prova på olika sporter samt träffa olympier, för att de ska ge inspiration till barnen att satsa på en sport de gillar. I slutet av dagen ska barnen få ta med sig ett foto på sig själv och en olympier. Det är nu jag kommer in i bilden, jag är den som tar kortet på barnet+olympiern. Jag tar även kort på invigningen av dagen.

Sådär, jag hoppas ni förstått nu. Men om inte, feel free to ask!

21 juni, outfitTröja, mammas. Shorts, H&M. Halsband, jc. Skor, Dr Martens.

Klicka på bilden


Next to you


Fråga och svar

Fråga: Kan du ge lite sminktips jag tycker du sminkar dig så fint och sommrigt

Svar: Förlåt mig, jag kan tyvärr inte riktigt ta denna kommentar seriöst haha. Men om du är det, så tackar jag självklart för komplimangen. Men den lät lite... hmm vad ska jag säga... konstig när jag läste upp den i mitt huvud. Sen när du dessutom är anonym blir det ännu svårare.

+++

Fast i löjlig karusell. Vill bara stanna upp. Ta ett djupt andetag. Andas ut. Börja om på nytt. Jag bygger upp mitt liv på mitt vis. Jag blir aldrig som dom.


För jag kommer aldrig låta dig få se mig svag


18 juni

Sådär, har nu jobbat i 3 hela dagar. Från klockan 06.30 till 17.00 nästan varje dag. Har dock en dag kvar och det kommer kännas otroligt skönt när den är över. Har i alla fall haft det riktigt kul och jag har träffat olympier så som: Stefan Holm, Anders Södergren, Jalmar Sjöberg, Anna Laurell, Danijela Rundqvist, Nathalie Larsson och Emma Wengberg.

Skriver kanske imorgon, vi får se. Tyvärr vet jag inte än om jag får dela med mig av några bilder, då det finns barn med skyddad identitet. Och övriga bilder som inte är på barn+olympier äger nu SOK. Så får se helt enkelt om jag kommer att kunna visa några bilder jag tagit!

/Viktoria

Onsdag 15 juni - Anlänt till hotellet

Sådär, då har jag anlänt till Gnesta. Imorgon ska jag vara uppe vid kl 06.00.
Har fått ett riktigt fint hotellrum alldeles för mig själv. Kommer sova här i två nätter, sedan blir det att pendla lördag och söndag. Tror detta kommer bli riktigt kul. Aja, här får ni lite bilder på mitt hotellrum.

Det har sina fördelar med att vara fotoassistent


Har fått låna två av Joakims objektiv nu till mitt fotojobb för SOK. Var ute och provade ena förut och ovan är en av alla de bilder som togs. Det är ett Canon EF 24-70mm 1:2.8 L USM. Verkligen ett riktigt grymt objektiv, så jag tackar än en gång för att jag får nu låna det nu fram tills på söndag, plus det andra objektivet med såklart.

Pluppisar
Foto: jag

E-shopping

Drog en liten shoppingrunda över internet idag, detta är nu på väg hem till mig. Dock kommer inte onepiecen förrens om 2-3 veckor. Lite småsurt, men blir ju i alla fall lagom tills jag åker till USA.
Tack mamma och pappa! ♥

Bilder: onepiece.se, hm.com

 


Marinblå VS Amerikanska flaggan


Bilder: onepiece.se

J.C

Jag vet precis vad jag ska leta efter i USA.


Update

Skulle ju startat ett foto-företag nu i sommar, men både jag och pappa har nog insett att det är rätt onödigt. Eftersom mina fotojobb kommer lite här och där och inget heltid jobb precis. Dock hade det varit riktigt kul, men den idén får nog fortsätta leva vidare ett tag till. Ingen större fara, jag har ju fortfarande mitt intresse kvar.

Det är i alla fall nu på onsdag jag åker iväg och är borta i två dagar från K-holm, sen pendlar jag lördag och söndag med min arbetsgivare Lisa. Efter det så har jag troligtvis jobbat klart för denna sommar. Kanske blir några gånger i höst också, men vet än så länge inte. Aja, det kommer bli riktigt kul i alla fall och det är ju det viktigaste! :)

/Viktoria


Såhär såg jag förresten ut på skolabslutningen, blev en vit klänning från nelly efter allt.

vikdan.blogg.se

Här får ni en länk Daniel och Viktor.

Klick!


Klick

Bara för att du bad om det Julia. Här får du en länk till din blogg! KLICK!!!!!


onsdag

Har fått lite "klagomål" från några i min klass ang. min blogg. Tydligen är den inte lika rolig längre och det håller jag med om. Jag har inte kvar lusten att blogga längre knappt, tyvärr. Känner mig snarare tvingad att jag borde blogga. Så vi får se. I höst lär jag säkert vara tillbaka och blogga dagligen, menar jag då. Men nu när det är sommar, så orkar jag inte sitta framför datorn och evigt berätta: idag har jag vart ute och gått eller idag var jag nere och solade på Djulö bla bla bla.
Så vi hörs, när vi hörs. Ciao!!!

Dock kan jag väl berätta att jumpsiuten från Nelly var jätteful på men att skorna var snygga, så jumpsuiten fick skickad tillbaka. Så har lite panik över vad jag ska ha mig på lördag. Aja, hejdå!


Old
Hur jag redigerar mina bilder

FRÅGA


SVAR

Jag började med att öppna bilden i Camera Raw 6.0. För att kunna fixa till det mesta med bilden redan där.

Där brukar jag oftast använda mig av: white balance, exposure, fill light, brightness och contrast. Beroende på vad jag tycker behövs till bilden. Sedan öppnar jag bilden när jag känner mig klar här.

Därefter började jag ta bort diverse prickar/finnar/ärr med verktyget: Spot Healing Brush Tool


När jag känner att jag är klar med det verktyget. Så forsätter jag redigera bilden med verktyget: curves, där jag drar i "linjen" beroende på hur mycket kontraster jag vill ha i bilden.


När jag är klar med det så brukar jag lägga till extra skärpa vid ögonen. Mest för att jag tycker bilden blir snyggare då. Använder mig då av verktyget: Sharpen Tool


Resultat av Sharpen Tool


Därefter bestämde jag mig för att jag ville ha bilden i svartvit.Dock ville jag inte att bilden skulle vara helt svarvit, utan jag trycker på Tint och väljer att Saturation ska vara på 5% och att Hue ska vara på 42°.


Då får jag resultatet:


Efter det brukar jag vilja markera fotot lite bättre. Och använder då verktyget: Burn ToolEfter det börjar jag använda borsten i önskad storlek och för sedan runt borsten i alla hörn på bilden. För att det ska bli mörkare och för att bilden på personen ska bli mer markerad.

(Jämför med ovanstående bild, så ser du skillnad)

Efter det så går jag in på: Unsharp Mask. Där jag sedan väljer hur mycket/lite skärpa jag vill ha i hela bilden.


Sen sparar jag ner bilden till 640px i bredd (för det är den bredd jag har på min blogg) därför att bilden både ska få  samma resultat som i Photoshop som på bloggen.


Och till sist sparar jag den i JPEG-format för att kunna ladda upp bilden här i bloggen. Och då fick jag resultatet:


Hoppas denna tutorial var någorlunda användbar! :)

Tjalå

Förlåt för den kassa uppdatering de senaste dagarna. Men jag tror precis som er att man föredrar att vara med sina vänner, sola, bada, festa etc. hela dagarna. Så uppdateringen lär väl vara kass till och från. Brukar ju bli så på sommaren tyvärr. Hoppas ni har det bra i alla fall! ♥

En bild från i fredags!

Black and white


Foto: jag, Modell: Julia Krantz

Maddi Jane, så jävla grym


Två tillUt i solen


Fotosession med JuliaFoto: Jag, Modell: Julia Krantz

Två toppar


Dessa två har också beställts hem idag, kunde inte låta bli när de endast kostade 39,50 kr/st.

StudentkläderBrukar vanligtvis alltid vara vit-klädd på studenten, men tänkte bryta mönstret detta år. Så fick bli en korallfärgad jumpsuit från Nelly Trend och ett par svarta skor, såklart. Tack mamma! ♥

Info

Igår var en helt okej dag. Började med kemiprovet, skjut mig! Fick tillbaka matteprovet som jag skrev förra veckan, blev glad. Senare träffade jag min arbetsgivare, pratade lite om hur mina dagar kommer se ut. Och det klingar fint i mina öron! På kvällen sen var jag ute och åt med fina flickor för att fira Amanda som fyllt år. Runt 22.00 nån gång så gick jag, Moa, Amanda och Ellen ut och gick. Fullt av mygg, men ack så mysigt.

Nu idag blir det fotosession med Jullan, som jag längtat. Var länge sen det gjordes. Så bilder kommer idag och imorgon!
Senare ikväll blir det kubb/brännboll med klassen, yeeeey!

/ViktoriaOooops!

Sry för den dåliga uppdateringen, hörs imorgon!!! Då berättar jag mer.

RSS 2.0